Kuukauden KuRDi: #24 Ronski

Vaeltava KuRDi

#24 Ronski matkalla pakan läpi Porvoon divariturnauksessa 12.3.2016. Kuva: (c) Marko Niemelä, punkmarko.kuvat.fi
#24 Ronski matkalla pakan läpi Porvoon divariturnauksessa 12.3.2016. Kuva: (c) Marko Niemelä, punkmarko.kuvat.fi

Vantaan pahamaineisesta Korsosta kotoisin oleva Ronski ehti treenata Kallion riveissä vajaan vuoden ja pitää vuoden taukoakin ennen KuRDiklaaniin liittymistään. Paljon luonnossa viihtyvä monitoimipelaajamme pelaa pääosin blokkerina mutta tarvittaessa myös jammerina. Mistä Ronski on tehty, siitä otamme selvää tässä lyhyessä haastattelussa.

Maailma Ronskin silmin:

Mitä harrastuksia sinulla on roller derbyn ohessa?

No ensinnäkin retkeily – viihdyn paljon paremmin metsässä kuin kaupungissa, illanviettoonkin on minusta mukavampi lähteä nuotion äärelle kuin baariin. Ja toinen tärkeä on tanssi. Käyn itämaisen tanssin tunneilla ja olen mukana tanssiryhmässä jonka kanssa käydään jossain pikku keikoilla silloin tällöin. Muilta osin mun harrastukset vaihtelee koska kyllästyn todella herkästi kaikkeen. Mulle on ihan täysi mysteeri miten niin monet jaksaa puurtaa vuodesta toiseen esim. punttisalilla. Mä jaksan korkeintaan pari kuukautta, sitten mun tylsyydensietokyky on ylitetty ja lopetan. Lohdutan itseäni ajatuksella että ei ketut ja oravatkaan nosta punttia ja silti ne on ihan hyvässä tikissä.

2016 divarin kotiturnaus on pelattu. Miten lähdet valmistautumaan seuraavaan turnaukseen?

Ainakin käyn vihdoinkin hierotuttamassa jalkani. Viime peli meni mun osalta vähän plörinäksi kun jalat oli niin halvatun jumissa ettei ikinä ennen.

Peliä edeltävä jännitys on vaihtelee suuresti eri ihmisten välillä mutta on kaikille varsin todellista. Onko sinulla jotain erityistä tapaa käsitellä pelijännitystä ja onko se enemmän eteenpäin ajava voima vai häiritsevä tekijä?

Eipä mulla ole kummoisiakaan konsteja jännityksen käsittelyyn. Kun pulssi on kaksisataa ja tärisyttää ja oksettaa niin koitan vain hengitellä syvään ja rauhoitella itseäni lempeillä ajatuksilla, tyyliin ”ei hätää, hyvin se menee”. Musiikin kuuntelu auttaa myös. Blokkerina pelaaminen ei ole kovin pelottavaa, jammaaminen jännittää aina miljoona kertaa enemmän. Jännitys on mulle enemmän häiritsevä tekijä, koska se vie multa ruokahalun. Nykyään sentään saan nukutuksi peliä edeltävänä yönä.

Mikä on paras ominaisuutesi pelaajana? Entä mitä ominaisuutta haluaisit erityisesti kehittää?

Ehkä mun paras ominaisuus on se, etten oo liiaksi erikoistunut mihinkään, joten voin yhtä lailla pelata mitä vaan paikkaa. Erityisesti haluaisin kehittää ihan perus luistelutekniikkaa ja asentoa tarttis saada matalammaksi.

Suurin unelmasi pelaamiseen liittyen?

Haluaisin asua paikkakunnalla, jossa on roller derby seura. Nythän käyn treeneissä naapurikaupungissa ja matkaa kertyy reilu 60 kilometriä per suunta. Jos tuota pientä haittatekijää ei huomioida niin elän jo derbyunelmaani koska saan pelata ihan oikeasti, ihan oikeassa joukkueessa uskomattoman hienojen, ihanien ja taitavien tyyppien kanssa.

Lempivärisi?

Sateenkaari.

Lopuksi olennaisin: Jetboil vai Trangia?

Toi oli paha. Ehkä Jetboil, koska trangiassa on niin paljon osia. Tai ehkä sittenkin Trangia, kun niitä kattiloita voi tarvittaessa käyttää nuotiollakin. Mutta ehdottomasti kaasupolttimella, en tykkää lotrata Marinolin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.