Kuukauden KuRDi:
Tommi of Finland

Pack is here!

Oli synkkä ja myrskyinen yö… Kuopio roller derbyn sähköpostitilille singahti viesti. Viestin lähettäjä oli mystinen Tommi, joka kertoi kiinnostuksestaan Roller Derbyä kohtaan ja pyysi päästä mukaan KuRDeihin. Historiallisen ja mystisen tästä herrasta tekee omatoimisuus, kukaan muu mies ei ole astunut mukaan remmiin itsekseen. Muut miesjäsenemme onkin löydetty työpaikan pikkujouluista, baarien hämyisistä nurkista taikka jonkun pelaajan kotoa.

Vuodesta 2014 mukana ollut Tommi on nykyään varsinainen seura-aktiivi ja toimii muun muassa seuran puheenjohtajana sekä päätuomarina.

KuRDi-blogin toimittelijat etsivätkin tämän mysteeri-miehen käsiinsä ja asettivat tiukkaan tenttiin.

Moi Tommi, mitä kuuluu?
Varsin hyvää. Työhommien osalta normaalia säätöä, mutta viikonloppuna alkaa divari niin pääsee taas oikeasti hommiin.

Monesko tuomaroimasi peli on kyseessä? Joko jännittää?
Tuomarina tulee 25. peli ja NSO:na 18, siltä osin mitä CV:n listattavaksi tulee. Jännitystä ei ole vielä tullut, yleensä käyn läpi kaikkea mahdollista pari päivää ennen pelipäivää ja sitä kautta puran jännityksen peliin valmistautumisessa. Just ennen matkaanlähtöä isoin jännitys on että päästäänkö matkaan kunnolla ja tuleeko matkan varrella jotain yllätyksiä. Paikan päällä sitten officials meetissä varsinainen jännitys alkaa nousta ja pääsee huippuunsa juuri aloitusvihellyksen alla.

Alkuperäsi on ikään kuin hämärän peitossa, eikä kukaan tunnu tietävän mistä se Tommi on tullut. Kerropa mistä ja miten oikein löysit roller derbyn?
Ensimmäinen kosketus roller derbyyn taitaa olla 80-luvulta, elokuvassa jonka nimi on jo monta kertaa unohtunut, oli banked track derbyä sen ajan malliin pelattuna. Nykymuotoinen roller derby löytyi joko jossain satunnaisessa nettilinkissä tai -videossa. Vuodesta en sano mitään varmaa, ehkä 2011 tai -12.

Keväällä 2012 Helsingissä käydessä Kallion nurkilla tuli vastaan KRR:n pelaajia jakamassa mainoslappuja tulevasta näytöspelistä. 26.5.2012 kävin katsomassa ensimmäisen derbypelin ja siitä eteenpäin etsin aktiivisemmin tietoa lajista ja varsinkin harrastajista Suomessa. Ensimmäistä Suomi Cuppia 2013 seurailin jonkun verran ja 2014 alkuvuodesta pelatussa Suomi-Ruotsi turnauksessa juontajat mainitsivat että tuomareita ja toimitsijoita tarvitaan aina lisää.

Ehkä kuukauden verran kypsyttelin ajatusta ja etsin sitten Kuopion derbyseuran, hommasin luistimet ja lähdin treenaamaan. Ensimmäiset treenit KuRDien mukana olivat 7.4.2014 ja silloin edellisestä luistelukerrasta oli kulunut yli kaksi vuosikymmentä, joten hetkisen otti että pysyin edes kunnolla pystyssä mokomilla pyöräkengillä. Silti meni vain reilu kuukausi kun olin ensimmäistä kertaa viheltämässä divariturnauksessa. Aika jyrkkä lähtö kieltämättä.
Loppu on kai niin sanotusti historiaa.

Mikä on parasta roller derbystä?
Yhtä parasta asiaa on vaikea nimetä. Yhteisö itsessään on sieltä parhaasta päästä, mutta jos ajatellaan pääasiallista virkaani tuomarina, niin uuden oppiminen jokaisessa pelissä ja kaikissa treeneissä on myös korkealla omalla listallani.

Onko sulla suosikki käsimerkkiä? Kerro myös kuinka se tehdään.
Yritin miettiä onko, mutta yhtä suosikkia ei ole. Tykkään kaikista tasapuolisesti.

Kenet pelaajat haluaisit lähettää boksiin?
En erikseen haluaisi lähettää ketään boksiin, jäähyä annan tasapuolisesti kaikille joille se sääntöjen mukaan kuuluu. Tähän asti ei ole tullut vastaan yhtään pelaajaa jota erityisesti pitäisi boksissa kierrättää.

Olet pyörinyt derbyn parissa jo 2 vuotta, kerro ikimuistoisin hetkesi?
Tokihan kaikilta reissuilta jotain jää mieleen, mutta jos lähimuistista poimin yhden tapauksen niin luultavasti Oulun Suomi Cupin refemiitti, jossa HR pitkien puheiden sijaan totesi että ”Me kaikki tiedetään mitä ollaan tekemässä, niin en sen enempää ala opastamaan. Mennään vaan ajallaan paikalle ja hoidetaan homma.” Tieto siitä että taitoihini aletaan luottaa on aika iso juttu, vaikka tuokin osaltaan melkoisesti lisää painetta siihen että nyt pitää tehdä kunnolla.

Jos olisit voileipä, millainen voileipä olisit?
Tosi tumma Reissumies, päällä meetwurstia ja juustoa.

Loppuun jo vuosisatoja ihmisiä askarruttanut kysymys, missä järjestyksessä kinkku ja juusto laitetaan leivälle?
Makkara alle ja juustot päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.