Roller derbyn aloitus- näin se tapahtuu

Kun kiinnostus roller derbyä kohtaan herää, alkaa ahkera googlettelu ja tiedon etsiminen- kuinka voisin aloittaa roller derbyn harrastamisen? Ensimmäinen askel on osallistua paikallisen derbyseuran järjestämälle open skate- eli kokeilukerralle, avoimista treeneistäkin puhutaan. Siellä voit ottaa ensikosketusten quad-luistimilla luisteluun ja jotkut ottavat tuntumaa myös lattiaan- rohkeasti mukaan vaan!

Paras harrastus ikinä. Suosittelen.
Kohta mennään! Kuva: Samu Lehto.

Seuraava askel on ilmoittautua fresh meat- eli alkeiskurssille. Mitä siellä tehdään? Opetellaan luistelemaan, tietenkin, mutta koska tässä täyskontaktilajissa turvallisuudella on suuri merkitys, opettelemme kasan muitakin asioita, jotta voimme harrastaa lajia turvallisesti. On tärkeää, että osaat esimerkiksi kaatua ilman että hajotat itsesi ja pysähtyä silloin kuin haluat, näin erittäin suppeasti ilmaistuna. Siinä samalla sinulle selviää miten luistimia ohjataan (ja kuinka niillä pysytään pystyssä) ja mitä kaikkea niillä voikaan tehdä.

Fresarikurssilta voit odottaa myös joka kerta uusista paikoista kipeytyneitä lihaksia, runsasta hikoilua, hetkellistä ärtymystä kun jalat ei tottele tai tuntuu, että taidot ei riitä, mutta myös oivaltamisen iloa ja uusien taitojen omaksumista ja ennekaikkea huippua seuraa, jossa tehdä näitä kaikkia! Kerta kerralta ollaan lähempänä sitä, että päästään viimein harjoittelemaan myös itse pelaamista, joka avaa taas täysin uuden maailman. Fresh meat-kurssin tarkoituksena on siis opettaa sinulle perustaidot roller derbystä.

Perustaitojen hallintaa mitataan fresarikurssin lopulla minimun skills-testeillä eli minareilla. Monelle herää varmasti jo nyt kysymys, että mitä kaikkea niihin kuuluu ja entä jos en pääse läpi, apua?! Ei hätää- sitten jatketaan treenaamista ja yritetään uudestaan! Älä siis missään nimessä murehdi, osaatko jotain tai onko sinusta siihen- kyllä on ja me opetetaan kaikki mitä sinun pitääkin osata. Roller derby on myös siinä mielessä armollinen, että liikuntataustaa ei tarvita ja on yhdentekevää, minkä kokoisia vaatteita käytät. Me halutaan just sinut!

Kuopio Roller Derby järjestää seuraavat Open skate-tapahtumat perjantaina 11.12.2015 klo.18-20 sekä perjantaina 29.01.2016. Paikkana on Ylä-Pyörön koulu joka löytyy osoitteesta Blomikatu 2. Seuraava fresh meat-kurssi alkaa Helmikuussa 2016 eli parin kuukauden kuluttua, jee! Kannattaa käydä katsomassa open skate-tapahtumien tarkemmat tiedot myös Facebookista ja muistathan ilmoittautua mukaan, jotta osaamme varata sinulle oikeankokoiset varusteet lainaan. Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.