Kuukauden KuRDi:
#400 Nikita Tesla

Nikita Tesla iskee kuin sata valokaarta.

#400 Nikita Tesla puskee Jyväskylän seinästä läpi Pohjola Cupin Akkaa Päälle turnauksessa Tikkakoskella 22.3.2014. (Kuva: Vesa Muhonen, Studio Taikalaatikko, http://www.taikalaatikko.com/)
#400 Nikita Tesla puskee Jyväskylän seinästä läpi Pohjola Cupin Akkaa Päälle turnauksessa Tikkakoskella 22.3.2014. (Kuva: Vesa Muhonen, Studio Taikalaatikko, http://www.taikalaatikko.com/)

Seuramme ensimmäisessä vuosigaalassa Teräsreisi(7 min 17 s seinää vasten istumista)pokaalilla palkitulle Nikita Teslalle parasta derbyssä on kaverit. Keikkatöissä ja opiskelijavaihdossa vastaan tulleet derbytyypit ovat olleet yhtä helmiä Suomessa ja ulkomailla. Lähes pelkästään jammerina pelaavan Nikitan muista liikuntaharrastuksista mieleisin on voimanosto ja tarkemmin maastaveto, oma ennätystulos on toistaiseksi tosin jäänyt hämärän peittoon. Merkittävä kohta tiedenaisemme derbyuralla oli 2014 Pohjola Cupin Akkaa Päälle turnaus josta napsahti ensimmäinen best jammer palkinto. Vain tulevaisuus näyttää montako niitä vielä kertyy, toimituksemme toivoo että paljon.

Nikitan vastaukset elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen semmoiseen:

Tasa- vai vaihtojännite?

Vaihtojännite.

Yhdessä vai kolmessa vaiheessa?

Kolmessa.

Mistä löysit derbyn alkujaan ja miten ja missä aloitit?

Kaveri näki yliopistolla Kuopio roller derbyn ensimmäisen open skate -mainoksen ja päätettiin käydä kokeilemassa. Tämä oli vuonna 2012. Ennen open skatea olin tutustunut lajiin netissä.

Derbynimesi ja pelinumerosi tarina?

Halusin nimen liittyvän jollain tapaa luonnontieteisiin. Nikola Tesla ja sähkö ovat siistejä, joten Nikola muuntautui Nikitaksi. Numeroksi otin aluksi 400V:n, joka tuli 400 voltin pääjännitteestä. Uusien sääntöjen(Vuoden 2016 alusta pelinumerossa saa olla vain numeroita, max. 4. Toim. huom.)vuoksi nykyinen numero on pelkkä 400.

Jos sinun pitäisi kasata unelma lineup muista kuin oman liigan pelaajista ketä siihen kuuluisi?

Jammeriksi Batman, blokkereiksi Wolverine, Werner Heisenberg, tohtori Watson ja Konstantīns Konstantinovs. (Kaikki maailman tuomarit parkuvat tuskasta koska Heisenbergin tapauksessa voidaan havainnoida vain sijainti tai nopeus, ei molempia yhtäaikaa, tämä tehden kontaktia havainnoitaessa initiatorin toteamisen mahdottomaksi. Toim. huom.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.